Dom zdravlja Slavonski Brod

Palijativna skrb je cjelovita i aktivna skrb za osobe čija bolest više ne reagira na postupke liječenja, kao i za bolesnikovu obitelj; poboljšava kvalitetu života bolesnika liječenjem fizičke boli te umanjenjem psihičke, socijalne i duhovne patnje. 

Upoznavanjem pacijenta i obitelji u njihovom domu utvrđuju se problemi koji postoje, ali i do kojih bi moglo doći, bili oni medicinske, psihosocijalne ili druge naravi te se pristupa njihovom rješavanju tako da se što manje opterećuju bolesnik i njegova obitelj.

U okviru Doma zdravlja Slavonski Brod organizirana je Služba za palijativnu skrb, koja djeluje na dvije razine i to:

  1. Koordinator
  2. Mobilni palijativni tim

Koordinator vodi Registar korisnika palijativne skrbi, te koordinira i povezuje djelovanje svih razina sustava zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

Mobilni palijativni tim osnovan je s ciljem da se neizlječivo bolesnim pacijentima osigura što bolja kvaliteta života do samog kraja, a njihovim obiteljima olakša skrb za takvog bolesnika. Rad tima, kojeg čine liječnica i medicinska sestra, uključuje suradnju s liječnikom obiteljske medicine i bolničkim liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima.


Kontakt:

Koordinator:

099 202 6239 – Anka Mihelić, dipl.med.tech


Mobilni tim:  

Slavica Marinović Colić, spec.dr.med,

 

099 202 6244  – Svjetlana Havić, bacc.med.tech

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

roll up banner


 zivjeti zdravo

hodanjemdozdravlja

Kalendar aktivnosti logo